4 პორცია:
160 გრ. ახალი თხის ყველი,
80 მლ პონტი ვაშლის ძმარი
შაქარი, 50 გრ ცაცვი, 80 გრ მწვანე პომიდორი,
1 ვაშლი, 100 გრ მშრალი გარგარი, 1 ლაიმი, 15 გრ ახალი ჯანჯაფილი,
დარიჩინი 1 ჩხირი, ჯავზი მწარე წიწაკა,
“პონტი”-ს კულინარიული გლაზური
მომზადება:
გამოაცილეთ პომიდორს თესლი და დაჭერით კუბიკებად, ასევე დაჭერით ხილიც. ხახვი და ლაიმი დაჭერით ჩხირებად. გათალეთ ლიმონი. გახეხეთ ჯანჯაფილი. აადუღეთ ძმარი შაქართან და სხვა ინგრიდიენტებთან ერთად 2 დლ წყალში.აადუღეთ თავდახურული, ნელ ცეცხლზე 45 წუთის განმავლობაში. დააცადეთ სანელებელს გაციება. მიირთვით აცალი თხის ყველი სანელებელთან და “პონტი”-ს კულინარიულ გლაზურთან ერთად.
მიირთვით გემრიელად!